تدریس اصلاح سبک زندگی مدرس: استادطالقانی جلسه نهم
تدریس طب ایرانی اسلامی مدرس: استادطالقانی جلسه نهم با عرض ادب و آرزوی بهروزی. بلطف خدا در این جلسه وجلسات بعد بصورت تخصصی تر وارد مبحث خوراکی های مضر خواهیم شد وآنها را مورد واکاوی علمی قرار میدهیم. مضرات برخی خوراکیها وآشامیدنی ها : مواد خوراکی و نوشیدنیهای مختلف عموماً مانند مار خوش خط و […]
تدریس طب ایرانی اسلامی
مدرس: استادطالقانی
جلسه نهم
با عرض ادب و آرزوی بهروزی.
بلطف خدا در این جلسه وجلسات بعد بصورت تخصصی تر وارد مبحث خوراکی های مضر خواهیم شد وآنها را مورد واکاوی علمی قرار میدهیم.
مضرات برخی خوراکیها وآشامیدنی ها :
مواد خوراکی و نوشیدنیهای مختلف عموماً مانند مار خوش خط و خالی هستند که مصرف آنها موجب گزیدن جسم و جان میگردد.
بهتر است آنها را به طور کلی بررسی کنیم.
الف: طعمدهندهها: نوشابههای دارای طمع دهندههای موادی هستند که به طور مصنوعی به خوراکیها و نوشابهها اضافه میگردد تا به آن طعم مورد نظر مانند طعم پرتقالی، لیموئی و … دهد، هر یک از این طعمدهندهها برای بدن به شدت مضر میباشد و موجب عوارض خاصی میگردد.
ب: اسانسها
ج: رنگهای خوراکی
د: شیرینکنندههای مصنوعی و طبیعی مانند قند و شکر
ه: بهبود دهندهها
و: مواد نگهدارنده
ز: گازها
جهت بررسی بیشتر چند نمونه خوراکی و آشامیدنی صنعتی را به عنوان نمونه ذکر میکنیم.
نوشابهها: نوشابهها عموماً به دو بخش گازدار و بدون گاز تقسیم میگردد.
نوشابهها و آبمیوههای بدون گاز: این نوشابهها و آبمیوهها عمدتاً دارای مواد نگهدارنده، مقدار زیادی شکر و شیرینکنندههای مصنوعی است، مواد اصلی این نوشیدنیها عمدتاً از طعمدهندهها و رنگهای مثلاً خوراکی میباشد. در آبمیوهها معمولاً مواد به صورت کنستانتره درآمده و به آبمیوه اضافه میگردد و خبری از خواص مفید آن نیست و مقدار زیادی شکر نیز موجب افزایش مضرات آن میگردد و بالاخص در آبمیوههائی که برای جلوگیری از فساد آن و نگهداری آن به آن ماده نگهداری اضافه میکنند.
نکته دیگر که باید در خصوص اکثر آبمیوهها اشاره داشت ظروف آن میباشد.
ظروف پلاستیکی در مجاورت شرایط مختلف از خود مولکولهای پلاستیک را آزاد و مخلوط در آبمیوه مینماید بالاخص اگر آبمیوه دارای طعم ترش یا طعمدهنده اسیدی باشد، مانند آبمیوه انار یا پرتقال یا آلبالو و در ظروف مقوائی در آبمیوهها نیز باید دانست لایه داخلی آن فویل ظریف آلومینیومی میباشد که در مواجهه با انواع طعمها از خود واکنش نشان میدهد وحتی لایه خاصی که حائل بین مواد آلومینیومی وآبمیوه بصورت بسیار نازک وجود دارد نیز ساختار طبیعی نداردو با آبمیوه مخلوط و وارد بدن میگردد.
برخی از عوارض آلومینیوم برای بدن کمخونی، ضعف حافظه، خستگی زودرس و…
دسته دوم نوشابههای گازدار میباشند:
این نوشابهها علاوه برداشتن عوارض مذکور به علت تزریق گاز خطرناک دیاکسید کربن به آن جهت گازدار و طعم دار شدن آن به شدت به بدن لطمه خواهد زد.
دیاکسید کربن گازی است که بدن انسان به جهت حفظ بقاء آن را از بدن به روشهای مختلف منجمله بازدم و تنفس سلولی دفع میکند اما چه عجب از افرادی که با نوشیدن نوشابه هائی که محتوی این گازها میباشد خود را مسموم مینمایند.
تذکر و هشدار مهم در خصوص مواد نگهدارنده:
در صنایع غذائی و خوراکی جهت عدم فساد مواد غذائی به آن مواد نگهدارنده اضافه میکنند که این مواد به شدت برای بدن خطرناک و مضر میباشد.
از عوارض مواد نگهدارنده میتوان انواع سرطانها، بیماریهای مغزی، نازائیها، خستگی زودرس و… را نام برد.
مواد نگهدارنده بسته به نوع و کاربرد مختلف اعم از برخی اسیدها، تتراسید سیتریک یا نگهدارنده از خانواده بنزوات ها یا پارابن ها باشد موجب ضعف سلولها و به خطر انداختن فعالیت زیستی و افزایش سردی و سودای غیرطبیعی در آن میشود.
به این نکته ظریف و دقیق که اشاره میکنم دقت فرمائید:
مواد نگهدارنده به زبان ساده موجب ضعیف و ناکارآمد شدن طیف خاصی از باکتریها، مخمرها، قارچها، میکروبها و مواد ارگانیکی و هر مادهای که جاندار و زنده را مینماید.
البته گاهی برخی نگهدارنده ها تخصصیتر عمل میکنند، مثلاً بیشتر روی قارچها اثرگذاری دارند یا برخی روی دسته باکتریهای منفی یا مثبت و…
اما قسمت تلخ این داستان آنجاست که با مخلوط شدن مواد نگهدارنده به خوراکیها و آشامیدنیها، این اثرگذاری به بدن ما نیز منتقل میگردد و همان آسیبها به بدن انسان وارد میشود چون بدن انسان نیز دارای تعداد بیشماری باکتری، میکروب، مواد تخمیری، قارچ، مواد ارگانیکی است که وجود همه آنها برای حیات و سلامتی در بدن ضروری است و با غیرفعال یا ضعیف شدن آن، بدن به سرعت سمت ضعف و انحطاط میرود.
نتیجه آن که اگر مواد نگهدارنده با ضعیف و غیرفعال کردن مواد خوراکی موجب عدم فساد آن میشود با مصرف این مواد نگهدارنده مخلوط با خوراکی و آشامیدنی بدن و سیستم حیاتی اعم از سلولها و بافتها نیز به همان نسبت به ضعف و غیرفعال بودن دچار میگردد.
تذکر دوم:
لازم است به یک نکته دیگر مهم و ظریف در خصوص خوراکی ها،نوشیدنی ها،لوازم آرایشی بهداشتی محتوی مواد نگهدارنده اشاره نماید.
گاهاً برخی افراد که در علوم تغذیه دستی دارند به حقیر میفرمایند، اینکه شما میگویید مواد نگهدارنده مضر است صحیح اما مقدار مجاز آن در طی شبانه روز به بدن انسان ضرر نخواهد رساند و مصرف آن مجاز است.
حقیر این پاسخ را به آنها دادهام و مجدد عرض میکنم:
الف: همه حتی طب شیمائی و آزمایشگاههای مواد خوراکی و… نیز میدانند که اغلب مواد نگهدارنده برای بدن به مثابه سم میباشند و تمام این مواد نگهدارنده شیمیائی، از طبیعت نیست و با بدن انسان سنخیت ندارد و در نتیجه یقیناً برای بدن به مثابه سم است اما علم شیمی و پزشکی جدید به علل تجاری میخواهد انسانها را قانع نماید که مقدار کم این سم روزانه برای بدن خطرآفرینی ندارد، این در حالی است که هر عاقل و هر فرد محققی میداند چنین سخنانی صحت ندارد و فقط جنبه تجاری دارد.
سم، سم است. مقدار زیاد آن سریع فرد را از بین میبرد اما مقدار دوز کم آن به مرور و با ایجاد صدها بیماری که همین بیماری نیز مجدد موجب درآمد سرشاری برای شرکتهای داروسازی شیمائی خواهد بود.
ب: اگر دقت فرمائید روی اکثر خوراکیهای رایج نام مواد نگهدارنده و افزودنیهای مختلف آن درج شده است و طیف این مواد نگهدارنده چنان وسیع میباشد است که از انواع کمپوتها، کنسروها، آبمیوهها، نوشابهها، شیرینیها و کیکها، ساندویچها و پیتزاها و… میباشد.
حالا اگر یک دانشآموز روزی یک عدد نوشابه بخورد و استدلال ما آن باشد که دوز مصرفی مواد نگهدارنده به اندازه یک نوشابه برای او مجاز است (که این استدلال را ما قبول نداریم) اما در کنار آن یک کیک یا ساندویچ سوسیس و کالباس که دارای مواد نگهدارنده است مصرف مواد نگهدارنده را از حد نرمال خارج میکند.
این در حالی است که مجدد تأکید مینمایم مصرف مواد نگهدارنده مانند مسمومیت تدریجی است و اصلاً تأکید نمیشود.
تذکر: دقت نمائید هر چه رطوبت یک خوراکی بیشتر باشد نیاز به مواد نگهدارنده بیشتر دارد تا افزایش و تولیدمثل باکتریها و قارچها و مواد ارگانیک را غیرفعال یا ناکارآمد نماید.
پس بدانید نوشیدنیها و مواد خوراکی دارای رطوبت مانند نوشابهها، آبمیوهها، ژلهها و … دارای مواد نگهدارنده بیشتری هستند.
لازم به ذکر است چند سالی است که آبمیوههائی بدون مواد نگهدارنده در بازار عرضه میشود.
در این روش با استریزه و پاستوریزه و … کردن آبمیوه موجب از بین بردن باکتریها و مواد ارگانیک فعال میشود و در عمل خاصیت آبمیوه ضعیف میگردد و دارای محتوای مفید نمیتواند باشد، اما اگر واقعاً ادعای تولیدکنندگان آن صحت داشته باشد و به آن مواد نگهدارنده اضافه نکنند، مصرف آن بر آبمیوههای دارای مواد نگهدارنده اولویت دارد.
بلطف خدا درجلسات بعد ریزبین تر وتخصصی وارد مباحث مواد نگهدارنده،رنگ هاو… وارد خواهیم شد وحقایق مهمی را عنوان خواهیم نمود.
https://telegram.me/joinchat/DXph7kDEs2ciiVGoIhfpeg
التماس دعا
طالقانی
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0