تدریس اصلاح سبک زندگی مدرس.استادطالقانی جلسه شانزدهم
?بسم الله الرحمن الرحیم ?تدریس طب ایرانی اسلامی اصلاح سبک زندگی ?مدرس.استادطالقانی جلسه شانزدهم ??????????? ?در این جلسه به بررسی نقش روغن در سلامتی وروغن های غیرسالم و روغنهای مفید میپردازیم. امید است با انتشار این مطالب همگی نقش مثبتی در احیای تغذیه ملی مذهبی خود داشته باشیم. ♻️نقش روغن در تغذیه متأسفانه در چند […]
?بسم الله الرحمن الرحیم
?تدریس طب ایرانی اسلامی
اصلاح سبک زندگی
?مدرس.استادطالقانی
جلسه شانزدهم
???????????
?در این جلسه به بررسی نقش روغن در سلامتی وروغن های غیرسالم و روغنهای مفید میپردازیم.
امید است با انتشار این مطالب همگی نقش مثبتی در احیای تغذیه ملی مذهبی خود داشته باشیم.
♻️نقش روغن در تغذیه
متأسفانه در چند دهه اخیر و بعد از ورود روغنهای جامد و مایع به کشورمان و جنبه تجاری پیدا آن مصرف روغن بسیار زیادتر از حد معمول و عقلانی شده است و مصرف آن روز به روز در اجتماع بیشتر میشود.
حقیقت آن است که مصرف زیاد روغن و پختن و سرخ کردن غذاها با روغنها حتی روغنهای اصیل وسنتی کار صحیحی نیست و بهتر است تازه و بدون پختن و گوشتها به روش آبپزی، کبابپزی، بخارپزی مورد استفاده قرار گیرد.
?اما در عصر کنونی عمده پختوپزها به علت ترویج روش غلط تغذیهای به جهت تبلیغات روغنها و تجاریسازی آن به سمت سرخکردنی گرایش پیدا کرده است و همین اصل موجب پیدایش انواع بیماریها در اجتماع شده است.
حال که قرار است روغن مصرف کنیم باید بدانیم خصوصیات یک روغن خوب از دیدگاه طب ایرانی اسلامی چیست؟
?خصوصیات روغن خوب عبارتند از:
?الف: روغن باید لطیف و بدون رسوب باشد.
?ب: روغن باید دارای هضم، جذب و دفع راحت برای بدن و بافتها باشد.
?ج: از نظر گرمی و سردی گرما و سردی آن با بدن تطبیق داشته باشد.
?د: برای سرخکردنیها در درجه حرارت بالا تحمل حرارت را داشته باشد تا روغن نسوزد.
?روغنهای خوراکی را به صورت کلی به دو دسته تقسیم میکنیم:??
?الف: روغنهای حیوانی
? ب: روغنهای گیاهی
♻️الف: روغنهای حیوانی:
این روغنها از دیدگاه طب ایرانی اسلامی بهترین روغن جهت استفاده انسان میباشد و در منابع طب سنتی و احادیث و روایات تأیید و تأکید شده است.
روغنهای حیوانی مانند: کره زرد و روغن زرد، دمبه گوسفند، شحم و چربی گاو از بهترین روغنها برای مصرف انسان میباشد.
?روغنهای حیوانی به این علت بسیار مفید است که حیوان با خوردن غذا و فرآیند خاص خوراک اضافی را تبدیل به مادهای به نام چربی میکند تا در هنگام نیاز سریعاً آن را تجزیه ؛ آزاد و مصرف کند و در نتیجه خوراکی که یک بار تبدیل به چربی شده است به سرعت در بدن ما جذب و به علت لطافت ،مازاد آن دفع میگردد.
پس در بدن رسوب نمیکند وبه سوخت وساز بدن کمک شایانی میکند.
?ب: روغنهای زیتون و کنجد در میان روغنهای دیگر مفیدترین روغنها برای انسان میباشد.
روغن زیتون به علت لطافت زیاد بهتر است فقط جهت پخت در حرارتهای پائین مانند نیمرو درست کردن یا ریختن روی سالاد و… استفاده شود؛ اما روغن کنجد تحمل حرارت بسیار بالا را دارد تا حدی که بارها میتوان پس از سرخ کردن مجدد از آن استفاده نمود.
روغن ارده کنجد نسبت به روغن کنجدمعمولی لطافت بیشتری داشته وبرای مصرف مناسب تر است.
?روغنهای حیوانی و گیاهی مذکور جنبه غذائیت آن زیاد و به علت سنخیت داشتن با بدن برای بدن مفید است.
روغنهای حیوانی و گیاهی که در بالا از آن نام بردیم عموماً به علت لطافت برای بدن مفید هستند، روغنهای مذکور به راحتی جذب بافتها میشوند به علت سنخیت با بدن بافتها و سلولها در هضم آن مشکل ندارند و به علت لطیف و سریع الهضم و فاقد رسوبات سنگین بودن آن هر آنچه که بافتها و سلولها از آن نیاز ندارند را توسط قوه دافعه بافتها و بدن میتواند به راحتی دفع کند چه آنکه اگر چربیها مانند چربیها و روغنهای رایج بازاری از بدن دفع نگردند موجب رسوبگذاری در بدن و تجمع چربی، چاقی، انواع انسدادها، سکتهها و… در انسان میشود.
?روغنهای بازاری به علل مختلف مورد تأیید نمیباشند.
خانمی که در آشپزخانه غذای سرخکردنی را با روغنهای بازاری مایع یا جامد یا روغن مخصوص سرخکردنی انجام میدهد روغنی که روی کاشی و سرامیک آشپزخانه رسوب میکند را حتماً باید با اسکاچ و مایع ظرفشویی با زحمت پاک کند چون به شدت رسوبات آن مقاوم هستند و چسبندگی غیرطبیعی دارند. در حالی که روغنهای طبیعی و بالاخص حیوانی و دمبه به راحتی با آب جوش و آب گرم پاک میشوند.
دقیقاً همین اثرگذاری را در بدن و بافتها روغنهای رایج بازاری و صنعتی دارند و در بافتها رسوب کرده و به ارمغان آورنده بیماریهای مختلف میباشند.
لذا به هیچ وجه به تبلیغات این روغنها توجه ننمائید.
چگونه است روغن آفتابگردانی که باید حدوداً لیتری حداقل ۴۰ الی ۵۰ هزار تومان به مردم عرضه شود حدوداً لیتری ۵-۴ هزار تومان و آن قدر ارزان است.
?روغن پالم که همه از مضرات آن آگاه هستند رسماً مخلوط با روغنهای مایع و سرخکردنی به مردم عرضه میشود و روی برچسب آن نیز حتی از ذکر آن دریغ نمیکنند.
https://telegram.me/joinchat/DXph7kDEs2ciiVGoIhfpeg
?آموزشکده تخصصی طب ایرانی اسلامی
?ادامه تدریس درصفحه دوم???
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0