تدریس زالودرمانی استاد جکیم موسوی جلسه ۱۷
تدریس: زالودرمانی مدرس: استاد حکیم موسوی جلسه: هفدهم زیبایی و لطافت پوست، حفظ جوانی به طور کلّی برای حفظ شادابی و زیبایی پوست و پیشگیری از چینوچروک و جوان ماندن به خصوص خانمها میتوانند برای هر قسمت بدن که میخواهند از زالو استفاده نمایند. برای حفظ پوست صورت خانمها میتوانند هر ۳ ماه یک بار […]
تدریس: زالودرمانی
مدرس: استاد حکیم موسوی
جلسه: هفدهم
زیبایی و لطافت پوست، حفظ جوانی
به طور کلّی برای حفظ شادابی و زیبایی پوست و پیشگیری از چینوچروک و جوان ماندن به خصوص خانمها میتوانند برای هر قسمت بدن که میخواهند از زالو استفاده نمایند.
برای حفظ پوست صورت خانمها میتوانند هر ۳ ماه یک بار هربار ۷ تا ۱۰ عدد زالوی ریز زیر استخوان فک بیاندازند و به جای استفاده از شامپو و صابون هر روز با مخلوط سدر و روغن زیتون و سرکه صورت را بشویند. ماسک دارویی زیر را هر شب یا یک شب در میان روی صورت بمالند و با ماسک پلاستیکی روی آن را بپوشانند و حد اقل یک ساعت و حد اکثر تا صبح صبر کنند، آنگاه با آب گرم بشویند. به نسخه ماسک صورت توجه نمایید:
آرد باقالا ۶۰ گرم
ماش ۱۰ گرم
عدس ۱۰ گرم
کف دریا ۱۰ گرم
زاج سفید ۲۰ گرم
سرکه و عسل یا شیر و عسل داروها را پودر کنید.
اگر چربی پوست زیاد است با سرکه و عسل و اگر خشکی پوست زیاد است با شیر و عسل خمیر کرده هر شب روی صورت بمالید و با ماسک پلاستیکی روی آن را ببندید.
پس از گذشت ۳ الی ۴ روز از زالودرمانی بادکش خشک چرخان با مالیدن روغن حنظل روی صورت باعث تسریع در جریان گردش خون میشود و شادابی را آنچنان به پوست میبخشد که هیچ روش درمانی دیگر قادر به ایجاد این همه طراوت و شادابی نمیباشد. مشروط بر اینکه داروها و اقدامات دیگر به موقع انجام شود و بیمار در کار درمان مداومت ورزد. خونگیری میتواند تواما زالودرمانی و حجامت صورت باشد و میتوان بجای زالو حجامت صورت را در چندین نوبت به تناسب نیاز انجام داد.
جوشهای صورت
شستشوی صورت با مخلوطی از سدر و روغن زیتون و سرکه هر روز انجام شود و ماسکی از آرد باقلا، کف دریا، زاج سفید به صورت پودر تهیه و هر شب با شیر و عسل یا سرکه عسل خمیر شده و شب تا صبح و یا حد اقل هر شب یک ساعت روی صورت با پوششی از ماسک پلاستیکی بماند. هر ۱۰ روز یک بار زیر آروارهها ۷ عدد زالوی متناسب با توان بیمار بیاندازید.
داروهای پاکسازیکننده مزاج به منظور دفع آلودگیهای بدن همزمان با زالودرمانی در دستور کار قرار گیرد.
تفاله شراب که کاملا پودر و نرم شده باشد از شب تا صبح روی صورت ماسک شود میتواند کمک مؤثری به درمان جوش صورت باشد.
همزمان با اقدامات فوق روش حجامت چرخان با روغن حنظل که در مبحث حفظ زیبایی و جوانی پوست ذکر شد بکار گرفته میشود.
مداومت بر این روش کاملا نتیجهبخش بوده است.
لک صورت
زالوها را مانند جوش صورت و دستورات آن به کار گیرید و در خانمها پاکسازی دستگاه گوارش و رحم با داروهای گیاهی هر دو مد نظر قرار گیرد.
سرخ شدن صورت، تیرگی صورت
زالودرمانی در شفاف نمودن صورت و رفع تیرگی و یا سرخی و التهاب آن نقش به سزایی دارد. زالوها را مانند درمان جوش صورت به کار میبریم. هر شب یک قاشق چایخوری اسفرزه را در نیم استکان شیر حل کرده، روی صورت میمالیم تا صبح بماند.
تبخال
ویروسی میباشد و بیشتر اطراف دهان و منطقه تناسلی را گرفتار میکند. علاج آن با بخور گیاهی و شوینده ضد ویروس گیاهی همراه با زالودرمانی اطراف تبخال انجام میشود. ضمن آنکه یک دوره ۱۵ روزه پاکسازی خلط غالب لازم است. پس از آن کبد بیمار باید تقویت شود تا هرگز ویروس تبخال نتواند دوباره نفوذ کند.
اگزما، پزوریاسیس
پس از مصرف گیاهان داروئی منضج و مسهلات اخلاط بخصوص اخلاط سوداوی زالوها را روی زخمها و نزدیکترین محل به تجمع مواد سوداوی در پوست میاندازیم و نسبت به توان بیمار و در نظر گرفتن ۵/ ۱ روز فاصله برای هر زالو درمان را ادامه میدهیم البته اگر تعداد زالوها در هربار بیشتر از ۴ عدد زالوی درشت باشد.
دمل
اگر دمل یا کورک نسبت به داروهای رساننده و کشاننده مقاومت نمود و سر باز نکرد روی آن زالو انداخته و پس از آن داروهای رساننده را روی دمل میبندیم و هر ۲۴ ساعت یک بار آن را عوض میکنیم.
زونا
بیماری حاد بثوری است که عامل آن ویروسی شبیه آبله مرغان است که با استفاده از ضعف سیستم دفاعی بدن و افزایش صفرا و بلغم ترکیبی بیشتر در افراد بالغ ایجاد میشود.
چون این بیماری زمینهساز چند بیماری دیگر است درمان باید کامل و بدون نقص صورت پذیرد.
پاکسازی بدن از خلط غالب که معمولا صفرا و بلغم غیر طبیعی ترکیبی است ضروری و همراه آن علاوه بر شستشوی هر روز بدن با سدر و روغن زیتون و سرکه، زالودرمانی اطراف و زیرشاخههای تجمع بثورات دردناک و در مسیر عصب انجام میشود که تعداد و مقدار و فواصل زمانی آن بستگی به توان بیمار دارد.
زگیل
بیماری ویروسی است؛ همراه با شستشوی بدن با سدر و روغن زیتون و سرکه، مازوی خشک را با سرکه خمیر کرده و روی زگیل میبندیم و هر ۷۲ ساعت یکبار عوض میکنیم.
بگونهای پانسمان میکنیم که همواره رطوبت دارو تا هنگام عوض کردن پانسمان باقی بماند. پس از مدتی زگیل نرم شده و اطراف آن پر از آب میشود و ریشه سست شده و براحتی کنده میشود. چ
ند عدد زالو قبل از گذاشتن ضماد ویروسها را ضعیف و موضع را نرم میکند.
سالک
روی محل سالک که تازه شروع شده هربار ۳ عدد زالو میاندازیم و ضماد و مرهم مخصوص سالک را به کار میگیریم. معمولا بین هربار زالودرمانی تا ۷ روز فاصله میاندازیم. حتّی جای سالک هم نخواهد ماند.
کفگیرک
عفونتی که بصورت آبسههای کوچک و دردناک اطراف پیاز مو را درگیر میکند. هر بار ۵ تا ۷ عدد زالو میاندازیم و متناسب با توان بیمار درشت یا ریز بودن آن را تعیین میکنیم.
فواصل بین نوبتهای بعدی از ۳، ۷ و ۱۵ روز متغیر است.
کهیر
پس از پاکسازی اخلاط بخصوص صفرا و صفرای رسوبی و هر نوع خلطی که در کنار صفرا جا خوش کرده و از حالت طبیعی خارج شده و باعث ایجاد مواد حساسیتزا شده است، زالوها را ابتدا پشت گوش میاندازیم.
۱۰ عدد برای هر گوش و درشتی و ریزی آن را با میزان توان بیمار میسنجیم. آنگاه با حفظ فاصله ۲۰ الی ۲۵ روز روی دستها به همان تعداد زالوهای متوسط و با رعایت فاصله نوبت به زالواندازی روی پاها خواهد رسید.
درمان این بیماری براحتی امکانپذیر است و صفرا به عنوان عامل حساسیتزا خیلی زودتر از سودا میدان را خالی میکند درحالیکه طب اروپایی به عنوان یک بیماری حساسیتی به آن نگاه کرده و مدتها بیمار را سرگردان نموده تا شاید روزی در محیط زندگیاش به مواد حساسیتزا پی ببرد و از آن دوری کند و تعجب و تأسف ما این است که سیستم پزشکی ما به فرامین غیر منطقی طب غربی به عنوان یک پدیده علمی مینگرد. هنوز بیمارانی را میبینیم که نیم یا بخش اعظم عمر خود را به مصرف انواع داروهای شیمیایی میگذرانند و هنوز بیماری کهیر همراه آنان است.
آیا اگر با یک نسخه گیاهی عامل ایجاد حساسیت را در بدن بیمار از بین ببریم منطقیتر است یا اینکه مثل ملا نصر الدین دنبال غربیها راه بیفتیم و دهها تست روی بیمار انجام بدهیم تا ببنیم به چه چیزهایی حساسیت دارد؟
سورنا را نباید از دهان گشادش فوت کرد. در طب شریف و شفابخش خودمان اگر خیلی طول بکشد فقط ۲ تا ۳ ماه زمان برای درمان کامل این بیماری لازم است.
ترک پاشنه پا
علاوه بر مصرف داروهای گیاهی دافع اخلاط اضافی بخصوص اخلاط سوداوی، زالوها را روی محل ترکها میاندازیم.
اگر ۱۰ عدد زالو روی یک پا انداختهایم برای هر زالو ۵/ ۱ روز فاصله در نظر میگیریم. یعنی ۱۵ روز بعد ۱۰ عدد زالوی دیگر میاندازیم و در صورتی که ۲۰ عدد زالو استفاده کردیم، ۲۵ روز بعد دوباره ۲۰ عدد زالو برای دو پا به کار میبریم.
در هر صورت هر تعداد زالو که بکار بردیم، برای تعیین فاصله تا زالودرمانی بعدی، تعداد کل زالوها را در عدد ۵/ ۱ ضرب میکنیم.
پایان جلسه
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0